DN bjuder "veganskt" (nästan)
http://www.dn.se/mat-dryck/recept/sesampanerad-tofu-med-honungs--och-ingefarssas
De stora tidningarna brukar med jämna mellanrum skriva om hur folk äter för mycket kött. Samtidigt
publicerar de i princip bara recept på kötträtter. Men..
Ibland hittar man guldkorn! Såhär i nyårslöftestider bjuder www.dn.se på ett recept som passar väl in
i den här dieten, bara man byter ut äggnudlarna mot risnudlar,
Det får bli en applåd för DN idag!
Sesampanerad tofu med honungs- och ingefärssås
Tid: 20 min
500 g fast tofu
1 dl sesamfrön, gärna blandade vita och svarta
2 msk rapsolja
Sås:
2 lime
½ dl japansk soja
2 msk riven ingefära
2 msk flytande honung
Tillbehör:
250 g äggnudlar
250 g broccoli
Den mjuka tofun får en god knaprig yta när den vänds i sesamfrön innan den steks.
1. Skär tofun i skivor och vänd dem i sesamfrön.
2. Sås: Halvera limen och pressa ut saften. Blanda den med soja, ingefära och honung.
3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Bryt broccolin i buketter. Skär stammen i skivor. Låt broccolin koka med nudlarna när ca 3 min återstår av koktiden.
4. Stek tofun i olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Servera den nystekta tofun med såsen, nudlar och broccoli.
Näring/portion: Ca 510 kcal, 23 g fett, 24 g protein, 48 g kolhydrater.
Källa: www. dn.se