DN bjuder "veganskt" (nästan)

 
http://www.dn.se/mat-dryck/recept/sesampanerad-tofu-med-honungs--och-ingefarssas
 
De stora tidningarna brukar med jämna mellanrum skriva om hur folk äter för mycket kött. Samtidigt
publicerar de i princip bara recept på kötträtter. Men..
Ibland hittar man guldkorn! Såhär i nyårslöftestider bjuder www.dn.se på ett recept som passar väl in
i den här dieten, bara man byter ut äggnudlarna mot risnudlar,
Det får bli en applåd för DN idag!
 
 
Sesampanerad tofu med honungs- och ingefärssås

Tid: 20 min

500 g fast tofu

1 dl sesamfrön, gärna blandade vita och svarta

2 msk rapsolja

Sås:

2 lime

½ dl japansk soja

2 msk riven ingefära

2 msk flytande honung

Tillbehör:

250 g äggnudlar

250 g broccoli

1. Skär tofun i skivor och vänd dem i sesamfrön.

2. Sås: Halvera limen och pressa ut saften. Blanda den med soja, ingefära och honung.

3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Bryt broccolin i buketter. Skär stammen i skivor. Låt broccolin koka med nudlarna när ca 3 min återstår av koktiden.

4. Stek tofun i olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Servera den nystekta tofun med såsen, nudlar och broccoli.

Näring/portion: Ca 510 kcal, 23 g fett, 24 g protein, 48 g kolhydrater.

Källa: www. dn.se

 

Till top