Elins äppelpaj
En smulpaj är inga problem för en glutenfri vegan!
Äpplen kan naturligtvis bytas ut mot valfri frukt eller bär!
Deg):
200g mjölkfritt margarin
4 dl glutenfritt mjöl (exempelvis Lailas gula)
1 dl socker
1/2 tsk bakpulver
Ev kryddor exempelvis kanel eller kardemumma
Rör ihop alla ingredienser till en klump.
Skala äpplena och skiva eller klyfta dem tunt.
Smöra en form och lägg i äpplena.
Strö över 2-3 msk socker eller honung och eventuellt lite kanel eller kardemumma.
Smula över degen.
Glaze: Eventuellt kan du singla honung över pajen innan du sätter in den i ugnen.
Grädda i 175 grader i ca 20 minuter.
Servera med vegangrädde,veganglass eller veganvaniljvisp!
Favoriterna är:
Grädde: Alpro Soyas Airy & Creamy
Veganglass: Carlshamns havreglass (finns lite överallt) eller bäst i test: Loveice (finns på City Gross)
Vaniljvisp: Från Alpro Soja