Sydsvenskan får dagens guldmedalj!
http://www.sydsvenskan.se/mat--dryck/dagens-recept/citronsyrliga-kokoskakor/
I dagarna har återigen svenskarnas något överdrivna köttkonsumptionen varit uppe i media. Vi sägs äta mer kött än de flesta andra! Nu är jag inte alls emot köttätandet som sådant, visst får man lov att äta kött! Men jag hoppas naturligtvis på att få samma toleranta bemötande tillbaka för mig som avstår.... och så är det inte alltid.
Jag har ju en medicinsk ursäkt, men det ska man inte behöva ha!
I Sverige blir man ganska ofta rätt illa bemött när man säger att man är vegan och röster som föreslår att folk kanske skulle äta vegetariskt någon gång ibland blir förvånansvärt ilsket påhoppade.
Jag brukar tänka att förr var det militanta veganer som stod för den agressiva tonen i matdebatten.
Idag är det LCHF-freaks som står för det. Men även en LCHF:are kan äta vegetariskt! De brukar ju frossa i ägg
och de har faktiskt väldigt finurliga grönsaksrecept i sina kokböcker. Veganer blir de aldrig, men det är det å andra sidan ingen som begärt...
För att knyta tillbaka till dagstidningarna. Samtidigt som de ofta, helt politiskt korrekt, manar till måttlighet
i köttätandet, så är i prinicip alla de recept som de publicerar på sina sidor innehållandes kött eller fisk.
Hur ofta lagar de vegetariskt i tv? Den enda gången som Mästerkockarna blivit riktigt tagna på sängen var väl den gången som de inte hittade något kött bland råvarorna. Och de ska kalla sig mästerkockar, tss..
En gång åt jag på en fin restaurang och de skulle "göra något till mig". De kom ut efter lång tid med några kokta morötter elegant korsade mitt på tallriken. Runt omkring hade de hällt ut en sås bestående av.... mixad morot. TALLRIKSMODELLEN mästerkockar! Det år hela nyckeln till hur man gör en vegetarisk eller vegansk rätt!
Som simpel bloggare är det nu min uppgift att berömma media som faktiskt gör recept som är vegetariska eller tom veganska. För det behövs visst lite folkbildning på det här området.
Sydsvenskan får dagens medalj! Visserligen ingen matrecept de har lagt ut men det är.... trumvirvel.... ett
glutenfritt veganskt recept på en kaka! Det trodde jag ALDRIG att jag skulle få se. STOR ELOGE!!
Här komme recepetet:
CITRONSYRLIGA KOKOSKAKOR
10 st
1,5 dl kokosflingor
1 dl naturella cashewnötter
1 citron
2 torkade fikon
1,5 msk russin
1. Sätt ugnen på 225 grader. Mixa kokosflingor och cashewnötter i en matberedare till ett pulver. Skölj och riv skalet från citronen och tillsätt i kokosblandningen tillsammans med torkade fikon, russin och saften från cirka halva citronen. Mixa samman allt till en deg.
2. Dela degen i 10 bitar och tryck ut varje bit till en kaka. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 8 min. Låt kakorna svalna något innan servering.
Källa: www.sydsvenskan.seTrevlig helg!